10 leuke kinderhelmen om te shinen op de fiets

Ik kan het mij niet eens meer voorstellen… Dat men vroeger de Tour de France reed zonder helm! Zelf maak ik geregeld een fietstocht op mijn racefiets en mijn helm is gewoon onderdeel van mijn fietsoutfit. Het zou heel gek voelen als ik hem niet op heb.

De helm heeft mij ook al meerdere keren erg goed beschermd bij valpartijen die ik heb meegemaakt. Iedere keer ben ik mij daar heel bewust van geweest hoe belangrijk het was dat ik een helm droeg.

Juist voor kinderen is het zo ontzettend belangrijk om een helm te dragen! Hun hersenen zijn nog volop in ontwikkeling en een valpartij kan veel schaden aanrichten.

Hoe weet je welke maat je moet hebben voor een kinder fietshelm?

Het meten is eigenlijk heel eenvoudig. Je meet de omtrek van het hoofd met een meetlint. Dit doe je ongeveer 2 cm boven de wenkbrauwen. Het aantal cm is de maat van de helm.

Hoe moet een fietshelm zitten?

Een goed zittende helm kun je niet makkelijk heen en weer schudden. De helm moet echt goed om het hoofd heen zitten, als een soort tweede huidje en begint dus op het punt waar je het hoofd hebt opgemeten.
De helm wordt vastgemaakt met het riempje. Zorg altijd dat je daar twee vingers naast elkaar (dus niet onder elkaar) tussen kan steken. Dan zit hij niet te strak of te los. De driehoekjes aan de zijkant van het riempje komen net onder de oren. Hierdoor snijd het riempje niet bij een valpartij.

Heel belangrijk om te weten!!

Controleer de fietshelm altijd heel goed na een valpartij. Hoe je dat doet? Pak de helm aan de zijkanten vast. Druk de zijkanten naar binnen en controleer of er een scheur ontstaat in het piepschuim aan de binnenkant van de helm. Is dat het geval? Koop echt een nieuwe!!! Want deze helm doet zijn werk niet meer. Laatst bekeek ik een filmpje waarbij ze een kapotte fietshelm lieten vallen met een watermeloen erin. Ik schrok echt! De watermeloen brak in meerdere stukken.

Tip!!!

Begin echt vroeg met het dragen van een fietshelm (lees: in een kinderzitje achterop. Er zijn niet voor niets peuterhelmen op de markt) Hierdoor wordt het voor kinderen een gewoonte om een helm te dragen. Vinden de kinderen het toch lastig? Kies vooral samen een leuke helm uit! En laat zien dat ook de stoere mannen in de Tour de France een helm dragen!

Bobike Kinderhelm ONE Bahama Blue s
Abus Smiley 2.0 fietshelm
Kiddimoto Kinderhelm Red Dotty Small

Leuke boeken over leren fietsen

De wielrenner
Grote Anna  -   Grote Anna leert fietsen
Clavis Willewete: De fiets. 4+
Mijn eerste stickerboek fietsen
Giraf 3 -   Giraf leert fietsen
De klimmende wielrenner
Karel en Kaatje  -   Kaatje op de fiets

Passende wenskaarten

JET&JOOST - leren fietsen
JET&JOOST - Op de fiets
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geralteerde artikelen

Bianca

Bianca

Blogger KLEINTJESGELUK.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vrolijke groetjes,
Bianca

Mijn favorieten
Bekijk ook