Eigen rompers bedrukken

Tijdens mijn zwangerschap vond ik het heerlijk om leuke spulletje te maken voor mijn zoontje. Zo kreeg ik ook het idee om eigen rompers te bedrukken.

Bij de Zeeman kocht ik effen kleurige rompers.

Vervolgens maakte ik mijn eigen linostempelers om de rompers te bedrukken.

Stap 1 schetsen maken

Omdat Ole in de herfst geboren zou gaan worden, vond ik het leuk om een echt herfstig rompertje te gaan maken. Bij de herfst denk ik aan de mooie paddenstoelen en dus ontwierp ik verschillende paddenstoelen.

Deze schetsen werk ik vervolgens uit in een donkere potloodsoort, zodat ik deze schets met behulp van carbonpapier op het linoleum of…. worden overgebracht…..

Tip! Let erop dat de afdrukken gespiegeld worden weergegeven dus letters moeten ook gespiegeld worden getekend.

Stap 2 Lino uitsnijden

Snijden doe je met een guts en die zijn er in vele soorten en maten.

Tip! Probeer in zwart-wit te denken. Wat je wegsnijdt wordt niet afgedrukt en blijft wit, wat je laat staan verschijnt op de afdruk en is zwart.

Stap 3 inkt

Dit keer wilde ik heel graag de stempels gaan drukken op een romper. Daardoor is het van belang om inkt te gebruiken die geschikt is voor textiel.

Met de roller breng je de inkt aan op de stempel.

Je kunt een kloddertje inkt op een plexiglas. Deze is achteraf heel fijn schoon te maken. Vervolgens rol je de inkt goed uit met de roller.

Stap 4 stempelen

Tip! Strijk vooraf de romper voordat je deze gaat bedrukken.

Dan kan het stempelen beginnen. Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om een centrale stempel erop te zetten of een patroon zoals ik heb gedaan. weet wel hoe dichter je bij de naad komt hoe lastiger.

Tip! Ik heb deze stempel met seconde lijm vastgeplakt op een plexiglas plaatje (deze had ik nog over, kan bijvoorbeeld ook op een houten plankje) zodat ik overal dezelfde druk kon uitoefenen. Zeker voor bij de naad is dat wel heel fijn.

Stap 5 strijken en dan natuurlijk….

Het is niet alleen noodzakelijk om vooraf de romper te strijken.. Ook nadat je de romper hebt bestempeld, uiteraard wel als de stempels opgedroogd zijn.

Vervolgens kan je de romper op 30 graden wassen en kan de kleine hem aan ūüôā

Heel veel plezier!

Dit heb je nodig:

Bewaar deze pin voor later:

Deel bericht

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief