Start van mijn geboortekaartjes collectie

Eigen geboortekaartje

In het verleden heb ik verschillende geboortekaartjes mogen illustreren. Ieder kaartje was weer anders en van iedere opdracht kreeg ik energie.

En toen was het moment daar… Ik mocht ons eigen geboortekaartje maken. Verschillende mensen in mijn omgeving waren al nieuwsgierig naar hoe ik mijn eigen kaartje zou maken.

En heel eerlijk.. Ik dacht dat dit de moeilijkste opdracht zou worden. En toch viel het mee.

Ik wist al vrij snel dat ik iets met patronen wilde.
Zodoende ben ik tijdens onze vakantie in Griekenland begonnen met het maken van patronen. Ik zie ons nog wachten op het vliegveld en dat ik bezig was met het ontwerpen van de eekhoorn.

Herfst thema

Naast dat ik al helemaal zeker was dat er patronen moesten komen op ons geboortekaartje, wist ik ook gelijk dat deze patronen in herfstthema moesten komen.

Zelf ben ik gek op de herfst. De kleuren in de natuur vind ik tijdens dit seizoen echt prachtig!

Ieder patroon met liefde gemaakt

Voordat ik aan ons geboortekaartje kon werken heb ik een hele tijd digitaal gewerkt. Voor ons kaartje wist ik.. graag weer iets meer handgemaakt. Zodoende heb ik alle materialen in huis gehaald om de patronen van leuke lino snede te kunnen gaan maken.

Smiley mocht niet ontbreken

Gek ben ik van Smileys. De naam van ons zoontje Ole vind ik ook erg vrOlijk klinken en dus vond ik een smiley ook heel passend. De smileypatroon heeft dan ook de voorkant gehaald 🙂

Voor ons geboortekaartje heb ik enkel de smiley gebruikt van dit ‘blije ei’ stempeltje.

Van de gehele stempel heb ik een leuke romper gemaakt.

Stansen

Ook vond ik het erg leuk om nieuwe dingen uit te proberen voor ons kaartje. Zo had ik nog nooit eerder een kaartje laten stansen. En wat een ontzettend leuk resultaat heeft het gegeven. Hierdoor kreeg het kaartje in mijn beleving echt een speels en uniek karakter.

All in the details…

En als je dan eenmaal begonnen bent met uitpakken van een uniek kaartje dan wil ik ook echt all the way haha.

Zodat men bij het ontvangen van het kaartje in de brievenbus al een herfstachtig gevoel krijgen 🙂

Lakzegels

En hoe chique als de enveloppen dan ook nog eens met liefde verzegeld worden.

Deze zegels heb ik uiteraard wel van te voren gemaakt. Ik dacht als ons kleine menneke er is, dan heb ik even wel iets anders aan mijn hoofd dan geduldig lakzegels smelten.

Moet zeg was een erg ontspannen klusje, maar je moet er zeker de tijd voor nemen. Benieuwd hoe je die lakzegels van te voren kan maken? Bekijk dan hier mijn blokbericht over de lakzegels.

Related Posts

Letterfonts

soorten lettertypes

Soorten lettertypes Er bestaan ontzettend veel lettertypes. Zo staat dafont.com vol met leuke fonts (lettertypes). Je kan je er helemaal in verliezen. Toch zijn de

geboortekaartje orange, A, bleu, jongen, stoer, blauw, oranje

5 stoere jongens geboortekaartjes

Heel stoer! De combinatie van donker blauw met fel oranje is ontzettend stoer! Ook het lettertype met de schreefloze letters zorgt voor die uitstraling! Dit

korte tekst geboortekaartjes

Korte tekst geboortekaartje

Een geboortekaartje is iets unieks, een heel persoonlijk kaartje, om het mooie nieuws de wereld in te brengen. De stijl van het kaartje is al

Lakzegels maken - waxzegel maken -

Lakzegels maken

Materialen Voor ons eigen geboortekaartje ging ik helemaal los! Ik wilde heel graag dat de gehele uitstraling bij elkaar paste 🙂 Vanaf het moment tot