Lakzegels maken

Voor ons eigen geboortekaartje ging ik helemaal los! Ik wilde heel graag dat de gehele uitstraling bij elkaar paste 🙂 Vanaf het moment tot openen van de envelop, de envelop naar uiteindelijk het geboortekaartje zelf. Ook wilde ik heel graag alles zelf met de hand maken. Al mijn liefde heb ik erin gestopt hahaha.


Lakzegels maken - waxzegel maken -

Een onderdeel hiervan was de lakzegel. Omdat het maken van lakzegels wel tijdrovend is en ik deze niet wilde maken op het moment dat onze kleine er was, heb ik ervoor gekozen deze vooraf te maken. Hierdoor is het dus wel nodig om stickers op de achterkant te plakken. In de materialenlijst heb ik een link geplaatst naar fijne plakkers hiervoor 🙂

Ook raad ik het matje echt aan 🙂 Als je heel veel wax gebruikt krijg je hiermee hele perfecte rondjes. Ik vond het wel mooi om juist, imperfecte zegels te krijgen. Hierdoor krijg je echt het handgemaakte gevoel 🙂 Ook is het matje echt fijn omdat je de zegels, zodra deze zijn gedroogd, heel gemakkelijk eraf krijgt. Dit kan op andere ondergronden een probleem zijn.

Verder spreekt het instructiefilmpje wel voor zich en heb ik nog een advies: zet een muziekje aan, heb geduld en je wordt er helemaal zen van hahaha

lakzegels maken

Ps. Mocht je nou graag sneller te werk willen gaan. Dan kan je ook nog werken met een lijmpistool. Mocht je hiermee gaan werken moet je wel rekening houden dat je meer lakstaven nodig hebt. Deze gaan er namelijk best wel snel doorheen met een lijmpistool.

Heel veel plezier!

Bewaar deze pin voor later:

Gevoerde enveloppen

Ook leuk!

Voor ons geboortekaartje heb ik ook gevoerde enveloppen gemaakt. Nieuwsgierig hoe? Lees dan het blogbericht

Deel bericht

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief