Welke programma’s ik gebruik voor mijn ontwerpen

Schildering Kleintjesgeluk

Stap 1

De eerste stap van mijn ontwerpen is het maken van de schilderingen of block prints. Een tijd lang heb ik alleen digitaal gewerkt en ik merkte dat ik de handgemaakte techniek miste.

Dit gemis was op te lossen door deze twee te combineren 🙂

Vandaar dat ik begin met een schildering of block print die ik vervolgens kan bewerken en kan gebruiken voor mijn prints of illustraties.

Wenskaarten lijn

Stap 2 inscannen

Vervolgens moet ik de schildering of block print inscannen. Ik gebruik hiervoor de Canon… Ben zelf erg tevreden hiermee. Hij gaat al jaren mee en maakt kwalitatief mooie scans! Zeker om als einddoel mooie prints te maken.

stap 3 bewerken photoshop

Vervolgens bewerk ik deze scans in Photoshop. Het heeft mij even tijd gekost om hier handigheid in te krijgen, maar met een scala aan handige tutorials op Youtube kom je heel ver. Voor mij is het voornaamste om de achtergrond transparant te krijgen en de kleuren te optimaliseren.

Eventuele block prints zet ik ofwel via Photoshop of via Illustrator om in een bruikbare patroon.

Wenskaarten lijn

Stap 4 verwerken in procreate

Nadat de schilderingen zijn bewerkt importeer ik ze in mijn programma die ik op mijn iPad gebruik. Een fantastisch programma waarin ik mijn illustraties opmaak is Procreate. Een heel uitgebreid programma die ontzettend veel te bieden heeft!

De schildering, die bij stap 1 te zien is, heb ik verwerkt in het haarbandje van het meisje in deze illustratie.

stap 5 kaarten opmaken in illustrator

Vervolgens exporteer ik de illustratie als tiff bestand naar mijn computer om ze te gebruiken voor mijn kaarten. Deze maak ik op in Illustrator. Hier heb ik al standaard sjablonen gemaakt die ik iedere keer weer kan gebruiken.

Wenskaart hoera, kleintjesgeluk, gefeliciteerd, meisje

stap 6 Mock ups

En dan is het kaartje af… Maar om het mooi te kunnen presenteren aan de webbezoeker is er nog een ding nodig…

Ik giet de ontwerpen in een mock-up, hierdoor wordt het kaartje mooi in 3D weergegeven. Deze mock-ups maak ik op in Photoshop. Ook hiervoor heb ik al standaard sjablonen die ik iedere keer weer kan gebruiken.

Deel bericht

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief