Stichting Jarige Job

Stichting Jarige job

Stichting Jarige Job

Een deel van de opbrengst van KLEINTJESGELUK. gaat naar Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job

Waarom Stichting Jarige Job?

Ik weet het nog heel goed, mijn allereerste schooljaar als leerkracht voor de klas. Een moeder kwam mij nog net voordat de bel ging vertellen dat het kinderfeestje van haar jarige kind helaas niet door kon gaan. Deze leerling kwam uit een gezin die het niet breed had. Ik vond het zo moeilijk om te zien. De leerling was intens verdrietig toen hij die middag hoorde dat zijn feestje helaas niet gevierd kon worden. Net als zoveel dingen die niet voor hem door konden gaan. Mijn hart brak bij het zien van zijn verdriet. Ik besloot om voor deze jongen een uitzondering te maken en alsnog een kinderfeestje te organiseren waar de hele klas bij zou zijn. Ik organiseerde een donderdagmiddag met koekhappen, limonade en oudhollandse spelletjes. Het leek bijna op een sportdag, maar dan stond deze leerling in het middelpunt. De blik die ik de volgende dag van deze leerling kreeg zal ik nooit vergeten. Hij keek mij aan op een manier die ik dat jaar nog niet eerder had gezien. Voor hem had ik, met zoiets kleins, iets heel waardevols gedaan.  

Dit gevoel dat je een kind zich een dag echt speciaal kan laten voelen, jarig kan zijn zoals ieder kind dat hoort te voelen. De slapeloze nacht ernaartoe, omdat je al zin hebt om alle slingers te zien hangen in huis. Dat gun je echt ieder kind.

Stichting jarig Job vind ik daarom echt fantastisch!! Het past zo goed bij mijn concept, namelijk inspelen op alle geluksmomentjes van kinderen. En daar hoort ook een verjaardag bij!

Ik besef heel goed dat ik met de kaarten van KLEINTJESGELUK een bepaalde doelgroep kan bereiken. Kinderen die zeer waarschijnlijk een verjaardag hebben om niet snel te vergeten, zoals we dat voor al onze kinderen wensen! Om toch ook iets moois te kunnen betekenen voor deze kinderen vind ik het heel fijn dat ik met de opbrengst van de kaarten een donatie kan doen aan stichting Jarige Job.

Het idee dat er een grote glimlach op het gezicht komt door het versturen of ontvangen van een kaartje en dat er in een ander huis een grote glimlach komt, omdat er slingers in huis zijn opgehangen. Daar maakt mijn hart een sprongetje van!