Wat zet je op een geboortekaartje?

Als je bezig bent met het maken van een geboortekaartje, is het soms lastig om te bepalen wat je er allemaal op moet zetten. Hier is een handig overzicht van wat je niet mag vergeten:

Namen van de baby

  • Je begint natuurlijk met de naam van jullie kleintje! Meestal zet je de roepnaam op de voorkant en de officiële namen en achternaam aan de binnenkant. Als jullie getrouwd zijn, hoef je meestal de achternaam niet op te nemen.

Aankondiging

  • Een kort berichtje op de achterkant of binnenkant van het kaartje om te vertellen dat jullie baby is geboren.

Geslacht van de baby

  • Als je een neutraal kaartje hebt of als de naam van jullie baby niet direct het geslacht verraadt, kan het handig zijn om duidelijk te maken of het een jongen of meisje is. Je kunt bijvoorbeeld schrijven: “Hoera, een jongen!” of “Wij zijn blij met de geboorte van onze dochter!”.

Geboortedatum, -plaats en -gegevens

  • De geboortedatum is superbelangrijk! Je kunt kiezen uit verschillende manieren om deze te noteren, zoals “4 juli 2022“, “04-07-2022” of “vier juli tweeduizendtweeëntwintig“. Ook kun je de geboorteplaats vermelden. En als je wilt, kun je ook het tijdstip, gewicht en lengte van de baby toevoegen.

Gedichtje

  • Maak het kaartje extra speciaal met een gedichtje, een mooie tekst of een bijbelvers.

Adres en contactgegevens

  • Vergeet niet jullie eigen gegevens toe te voegen, zoals jullie namen, adres en telefoonnummers. Als jullie al andere kinderen hebben, is het leuk om ook hun namen te vermelden.

Kraamfeest of kraamborrel

  • Als jullie van plan zijn om een kraamfeest te geven, kun je daar kort iets over schrijven op het kaartje. Je kunt bijvoorbeeld de datum, tijd, locatie en RSVP-instructies toevoegen. Of je maakt een apart kaartje in dezelfde stijl als het geboortekaartje voor de uitnodiging van het kraamfeest.
Welke tekst zet je op een geboortekaartje
Deel bericht

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief